Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Cosinusz

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
418
Bizonyítsuk be, hogy tetszõleges `alpha` hegyesszög esetén érvényes az alábbi azonosság!

`cosalpha=(ctgalpha)/sqrt(1+ctg^2alpha)`
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`cosalpha=(ctgalpha)/sqrt(1+ctg^2alpha)=(ctgalpha)/sqrt(1+(cos^2alpha)/(sin^2alpha))=(ctgalpha)/sqrt((sin^2alpha)/(sin^2alpha)+(cos^2alpha)/(sin^2alpha))=(ctgalpha)/sqrt(1/(sin^2alpha))=(ctgalpha)/(1/(sinalpha))=ctgalpha*sinalpha=cosalpha`
0