Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
Egy számtani sorozatról tudjuk, hogy a hatodik tagja a 80, a differenciája
a.) 2,6; b.) 0; c.) -5.
Számítsd ki a sorozat első tagját!

Nagyon szépen köszönöm előre is ha tud valaki választ adni! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_6=80`
`a_n=a_1+(n-1)*d`

`a)`

`80=a_1+(6-1)*2.6`
`80=a_1+13`
`a_1=67`

`b)`

`80=a_1+(6-1)*0`
`a_1=80`

`c)`

`80=a_1+(6-1)*(-5)`
`80=a_1-25`
`a_1=105`
Módosítva: 3 éve
2