Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kör és a szabályos sokszögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
Mi a megoldása a feladatnak, és hogyan tudom levezetni? Hogyan kezdjek bele?
Előre is köszönöm a segítséget!
(2. Kep d,)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, 11. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`AC=AD=d/2=30` `cm`

`AE=AF-EF=30-20=10` `cm`

`CosEhatAD=10/30=>EhatAD=70,53°`

Központi szög tehát: `ChatAD=2*EhatAD=2*70,53°=color(red)(141,06°)`

b.)
`T_("körszelet")=((r*pi*ChatAD)/(180°)*r)/2-(r^2*SinChatAD)/2=((30*pi*141,06)/(180°)*30)/2-(30^2*Sin141,06°)/2=825,05` `cm^2`

c.)
`V_("víz")=825,05*260=214.513` `cm^3` `=>` `214,513` `liter`

d.)
`V_("cső")=r^2*pi*m=30^2*pi*260=735.132,68` `cm^3`

Kihasználtsági arány: `(214.513/(735.132,68))*100=29,18` `%`
Módosítva: 3 éve
6