Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

R5 ellenálláson folyó áramerősség?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
348
Egyetemi házi. Annyi sejtésem van, hogy áramosztót kellene valahogy használni, viszont nem tudok rájönni, hogy hogyan.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Legyen az `R_2` árama `I_1`, az `R_3` és az `R_6` árama `I_2`, az `R_4` árama `I_3` és az `R_5` árama `I_4`. `R_4` és `R_5` eredője pedig legyen `R_45`. Ekkor
`R_45 = R_4 xx R_5 = (R_4*R_5)/(R_4+R_5)`

`I_2 = I*(R_2)/(R_2+(R_3+R_45+R_6))`

`I_4 = I_2*(R_4)/(R_4+R_5)`

Vagyis
`I_4 = I*(R_2)/(R_2+(R_3+(R_4*R_5)/(R_4+R_5)+R_6))*(R_4)/(R_4+R_5) = 4/15\ "A"`

Nyugodtan szólj ha valami nem világos! :)
Módosítva: 3 éve
1