Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell meghatározni az UAB feszültséget?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
389
A hármas feladatról lenne szó. Egyetemi elektró házi. Nem tudok rájönni a megoldás menetére.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
3. Nevezzük mindegyik ellenálláshoz tartozó feszültséget ugyanazzal az index-szel, mint az ellenállás száma. Az `R_2`, `R_3` és az `R_4` eredője pedig legyen `R_234`. Ekkor
`R_234 = R_2 xx (R_3+R_4) = (R_2(R_3+R_4))/(R_2+R_3+R_4)`

`U_2 = U*(R_234)/(R_1+R_234+R_5)`

`U_4 = U_2*R_4/(R_3+R_4)`

`U_5 = U*R_5/(R_1+R_234+R_5)`

`U_(AB) = U_4+U_5 = U*(((R_2(R_3+R_4))/(R_2+R_3+R_4))/(R_1+(R_2(R_3+R_4))/(R_2+R_3+R_4)+R_5)*R_4/(R_3+R_4)+R_5/(R_1+(R_2(R_3+R_4))/(R_2+R_3+R_4)+R_5)) = 19/3\ "V" = 6+1/3\ "V"`


4. `U = "220 V, " R_1 = 50\ Omega", " R_2 = 70\ Omega`
`U_1 = U*R_1/(R_1+R_2) = 275/3\ "V" = 550/6\ "V"`

`U_2 = U*R_2/(R_1+R_2) = 385/3\ "V" = 770/6\ "V"`
Módosítva: 3 éve
1