Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
És a bekarikázott kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
94.
1. `abs A = 5*7 = 35` (x 5-féle szám lehet, y pedig 7-féle)

2. `abs B = 6*5 = 30` (x 6-féle szám lehet, y pedig 5-féle)

3. `abs(A\ \\\ B) = 1*2 = 2` (x 1-féle szám lehet (4), y pedig 2-féle (0, 6))

4. `abs(B\ \\\ A) = 2*0 = 0` (x 2-féle szám lehet (-2, -1), y pedig egy se, vagyis nincs ilyen pont)

5. `abs(A nn B) = 4*5 = 20` (x 4-féle szám lehet (0,1,2,3), y pedig 5-féle (1,2,3,4,5))

6. `abs(A uu B) = 7*7 = 49` (x 7-féle szám lehet (-2-1,0,1,2,3,4), y pedig 7-féle (0,1,2,3,4,5,6))


95. `abs A = 2", " abs B = 4`
1. `0 le abs(A\ \\\ B) le abs A`

2. `0 le abs(B\ \\\ A) le abs B`

3. `0 le abs(A nn B) le abs A`

4. `abs A le abs(A uu B) le abs A+abs B`


96. `abs A = 5", " abs B = 8", " abs(A\ \\\ B) = 3`
`abs(A nn B) = abs A-abs(A\ \\\ B) = 5-3 = 2`

`abs(A uu B) = abs B+abs(A\ \\\ B) = 8+3 = 11`
0