Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
A Harmadik feladatból kéne az összes
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3.

1. `{4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81}`

2. `{2}`

3. `{}`
`(x-1)/x = 2`
`x-1 = 2x`
`x = -1`

4. `{0}` (mert csak 1 negatív gyöke van)

5. `{0, 1, 2}`
`x^2-2x = 0`
`x(x-2) = 0`
`x_1 = 0`
`x_2 = 2` (ezeknél lesz 0 az egyenlőtlenség és közöttük lesz kisebb nullánál)

6. `{3}`
`x^2+4x = 0`
`x(x+4) = 0`
`x_1 = 0`
`x_2 = -4` (ezek között lesz az egyenlőtlenség kisebb 0-nál, vagyis a -3, -2, -1-nél)

7. `{450}`
`(999-100+1)/2`

8. `{18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81, 90}` (9 többszörösei)

9. passz

10. `{1, 3, 9, 27, 81, 243, 729}`
0