Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi SOS!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
410
Légyszíves valaki segítsen, hogy mit kéne oda rajzolnom, mert az tudom, hogy köröket de hogy milyet meg, hogyan azt nem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia SOS
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Dzai,nekem ez még van
2

A tankönyv 13. oldalán van az 1.4.6-os és 1.4.7-es ábra. Ott vannak az atom és molekula modellek. Ezek segítségével kell megcsinálni a rajzokat- színeket.
Bal felső: oxigénmolekula a neve. Kettő darab piros gömb, ahogy a TK ábrán is van.
Felső középső: vízmolekula. 2 db fehér hidrogénatom kapcsolódik egy nagy piros oxigénatom molekulához, ahogyan a TK ábra is mutatja.
Jobb felső: gyémánt. Itt csak fekete gömböket kell rajzolni úgy, ahogyan a TK 13. oldalán az 1.4.8.-as ábrán látható.
Bal alsó: metánmolekula. 4 db fehér és egy szürke-fekete nagy gömb, ahogyan az 1.4.7.-es képen látható alsó balról a második képen.
Alsó középső: kén-dioxid molekula. 1.4.7-es képen alul a kén molekula mellett. 1 nagy sárga golyó-kén atom, és két kis piros golyó az oxigénatom.
Alsó jobb: konyhasó. TK 1.4.8-as képen látható módon nátrium és klóratomokat kell rajzolni pontosan úgy ahogy a képen látható

https://nat2012.nkp.hu/tankonyv/kemia_7/img/1305060708.jpg?max_width=2048&fbclid=IwAR3GsVL7KqvpL-b9YLoBxjSnytTMV4GPPNLssfLNQ4fXxkJqTGg3nlCh6rU

https://nat2012.nkp.hu/tankonyv/kemia_7/img/1304.jpg?max_width=2048&fbclid=IwAR1tDwtTIqGdcbjBWVhagAPMGYIaAyIDNKRPfl7I7OTwectJdDcgmsFCmuw

https://nat2012.nkp.hu/tankonyv/kemia_7/img/1303.jpg?max_width=2048&fbclid=IwAR0Sm1zNEv188o27Df5LE7KVM-GlqtDSiqfBZVPw4tfLxALx07P5F7JqDlY
1