Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Valaki tudna segíteni? Legkönnyebben elmagyarázni és megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Nagyon hálás lennék a segítségnek!:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Arányos feladatok:
a.)
Arány tényező: `12/(3+4+4)=12/11`

Alma: `3 *12/11=36/11` `kg`

Körte: `4*12/11=48/11` `kg`

Barack: `4*12/11=48/11` `kg`



b.)
Arány tényező: `33/(3+4)=33/7`

Fiúk: `3*33/7approx 14` fő

Lányok: `4*33/7approx 19` fő



c.)
Arány tényező: `(180°)/(5+5+2)=15°`

Első szög: `5 * 15° = 75°`

Második szög: `5 * 15° = 75°`

Harmadik szög: `2 * 15° = 30°`



d.)
Arány tényező: `30/(3+5+7)=2`

Első oldal: `3 * 2 = 6` `cm`

Második oldal: `5*2=10` `cm`

Harmadik oldal: `7*2=14` `cm`



e.)
Arány tényező: `19/(3+4+6)=19/13`

Alma: `3 * 19/13=57/13` kg

Körte: `4*19/13=76/13` kg

Barack: `6*19/13=114/13` kg



f.)
Arány tényező: `3x+132=5x=>132=2x=>66=x`

Első szám: `3 * 66=198`

Második szám: `5*66=330`



g.)
Arány tényező: `360/8=45°`

Minden szöge ugyan akkora: `2*45°=90°`



Számolásos feladatok:
1.
`35.000-(35.000*0,7)=10.500` `Ft`


2.
`132/600*100=22` `%`


3.
`600/(0,4)=1.500` liter


4.
`120.000*1,27=152.400` `Ft`


5.
a.
Nettó eladási ár: `85.000*1,6=136.000` `Ft`

Árrés: `85.000*0,6=51.000` `Ft`


b.
`85.000*x=136.000*0,7`

`85.000*x=95.200`

`x=1,12=>12` `%`
0