Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika százalékszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Egy futóversenyen 80 perc alatt 14 km-t tettél meg. Milyen messzire jutottál az idő 25%-a alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítsetek légyszi. Köszönöm szépen.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a megtett időt és távolságot egyenletesnek feltételezzük, vagyis végig azonos sebességgel haladtunk:
`14*25% = 14*"0,25" = 14*25/100 = 14*1/4 = 14/4 = 7/2 = "3,5 km"`
Módosítva: 3 éve
0