Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt hogyan oldjuk meg?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
325
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`sqrt(6,5^2-6^2)=2,5` méter.
0

Az oszlop és a tartókötelek egy derékszögű háromszöget alkotnak, amiben az oszlop az egyik befogó, a kötél az átfogó és a keresett távolság a másik befogó, ami legyen `x`, vagyis:
`6^2+x^2 = "6,5"^2`

`x = sqrt("6,5"^2-6^2) = sqrt(25/4) = 5/2 = "2,5 m"`
0