Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egymásba rakott testek

Főoldal » Középiskola » Matematika
312
Egy kúp alakú tárolóba elhelyezünk egy gúla alakú tárgyat. A gúla alapjába írt kör sugara 5 cm. Valamint a magasságuk 15 cm. Számítsa ki mekkora a tárolóban a kitöltetlen terület.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V_("gúla") = (T_("alap") * M_("gúla"))/3=((2*r)^2*M_("gúla"))/3=((2*5)^2*15)/3=500` `cm^3`

`V_("kúp")= r^2*pi*M_("kúp")=(((2*r)*sqrt2)/2)^2*pi*M_("kúp")=(((2*5)*sqrt2)/2)^2*pi*15=2.356` `cm^3`

`"Kitöltetlen terület"=V_("kúp")-V_("gúla") =2.356-500=1.856` `cm^3`
0