Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm.

Főoldal » Középiskola » Fizika
607
A Formula-1-es autók fékrendszere elképesztő. A fékek képesek az autót 320 km/h - ról 3 másodperc alatt 80 km /h - ra lassítani. Mekkora az autó átlagos gyorsulás ezalatt, és mekkora utat tesz meg a fékezés közben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Mivel lassul az autó így a gyorsulása nyilván 0. Magába hülyeség ez a kérdés :D
-5

`v_0=320` `(km)/h` `=` `88.dot(8)=(800)/9` `m/s`
`t=3` `s`
`v=80` `(km)/h` `=` `22.dot(2)=(200)/9` `m/s`

`a=(v-v_0)/t`

`a=((200)/9-(800)/9)/3=-(200)/9=-22.dot(2)` `m/(s^2)`

`s=v_0*t-(a*t^2)/2`

`s=(800)/9*3+(-(200)/9*3^2)/2=(500)/3=166.dot(6)` `m`
Módosítva: 3 éve
2