Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi kene segítség!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1948
Az ábra egy kerékpáros elmozdulás-idő gra- fikonját mutatja.
a) Határozzuk meg, hogy az egyes szaka- szokhoz milyen mozgás tartozik!
b) Mekkora a megtett út?
c) Ábrázoljuk a kerékpáros mozgását sebesség-idő
4A budavári siklót eredetileg 3 m sebességűre s
építették ki, de ezt a tempót 1988-ban az utasok kérésére a felére csökkentették. A pá- lya hosszúsága közel 100 méter. Az alsó és felső állomás közti szintkülönbség mintegy 50 méter.
a) Mennyi idő alatt ér a sikló a célállomásra?
b) Készítsük el a budavári sikló út-idő és sebesség- idő grafikonját!
grafikonon!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
a) 1. szakasz: egyenes vonalú egyenletes mozgás
2. szakasz: nem mozog 30 másodpercig
3. szakasz: egyenes vonalú egyenletes mozgás (visszamegy a kiindulópontjához; ezt abból látom, hogy az elmozdulás lecsökken 0-ra)
b) 40 m +40 m=80 m
c) Csatoltam.
4)
a) s=100 m
v=1.5 m/s
t=s/v=100/1.5=66⅔ s
b) Csatoltam.
Módosítva: 3 éve
1

a) 1. szakasz: egyenes vonalú egyenletes mozgás
2. szakasz: nem mozog 30 másodpercig
3. szakasz: egyenes vonalú egyenletes mozgás (visszamegy a kiindulópontjához; ezt abból látom, hogy az elmozdulás lecsökken 0-ra)
b) 40 m +40 m=80 m
c) Csatoltam.
4)
a) s=100 m
v=1.5 m/s
t=s/v=100/1.5=66⅔ s
b) Csatoltam.

Szerk. A biciklista v-t grafikonját módosítottam, mert 50 és 60 s között -4m/s-mal halad (a visszafordulás miatt)
0