Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások!

Főoldal » Középiskola » Kémia
819
A gáz-halmazállapotú nitrogén-monoxid képződéshōje 90 kJ/mol. A nitrogén molekulában a kötési energia 970 kJ/mol, az oxigénmolekulában pedig 500 kJ/mol. Mekkora a kötési energia a nitrogén-monoxid molekulájában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`N_2` + `O_2` = 2 `NO`

`2*Delta_r H (NO)` = `Delta_k H(N-N)+Delta_k H(O-O)-2*Delta_k H(N-O)`

`2*90=500+970-2x`

`x=(500+970-180)/2` = 645 `(kJ)/(mol)`
0