Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
358
Ennek a csatolt képnek valaki tudja a megoldását? Köszönöm előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A Pitagoraszt-tételt kell alkalmazni:

a)
`sqrt(66^2+51^2) = 3 sqrt 773 ~~ "83,409 cm"`

b) `"75 mm" = 7",5 cm"`
`sqrt(18^2+"7,5"^2) = "19,5 cm"`

c) `"0,6 dm" = 6\ "cm"`
`sqrt("6,5"^2-6^2) = "2,5 cm"`

Nyugodtan szólj ha bármi kérdésed van! :)
0