Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény jellemzés

Főoldal » Középiskola » Matematika
451
Ábrázolja és jellemezze a következő függvényeket:
`2sqrtx`

`sqrt(2x)`
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel az egyik függvény `2*sqrt x`, a másik pedig `sqrt(2x)=sqrt(2)*sqrt(x)`, ezért mindkét függvény az `sqrt x` konstansszorosa, ami azt jelenti, hogy szinte semmi lényegi különbség nincs köztük. Ezért egy jellemzést írok és csak megjegyzésként leírom, ha van bármi eltérés a két esetben.

Értelmezési tartomány:
`D_f = [0; oo[`, mivel a gyökjel alatti kifejezés nem lehet kisebb, mint 0.

Értékkészlet:
`R_f = [0; oo[`, mivel pozitív számnak pozitív a gyöke, nullának pedig 0.

A fv nem periodikus és nincs paritása.

Határértéke `+oo`-ben `+oo`.

A teljes értelmezési tartományán folytonos, szigorúan monoton növekvő és konkáv.
0