Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika - sűrűség

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2785
Mekkora a sűrűsége 210 g ezüst és 193 g arany ötvözetének?

Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

3
`rho_(Ag)=10.5` `g/(cm^3)`
`m_(Ag)=210` `g`

`rho_(Au)=19.3` `g/(cm^3)`
`m_(Au)=193` `g`

`rho_("ötvözet")=(210*10.5+193*19.3)/(210+193)≈14.71` `g/(cm^3)`
Módosítva: 3 éve
1

Ez egy marhaság le ne másold.....

https://www.scribd.com/document/457316195/Fizika-gyakorlas

Ennyinek kell kijönnie ami ott szerepel.
1

Így jött ki:

`rho=m_ö/V_ö=(m_1+m_2)/(V_1+V_2)` = `(m_1+m_2)/(m_1/rho_1+m_2/rho_2)` = `(193+210)/(193/19.3+210/10.5)` = 13,433 `g/(cm^3)`
1