Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felhajtóerő

Főoldal » Általános iskola » Fizika
340
Sziasztok!Tudna nekem valaki segíteni?Mekkora a felhajtóerő hat 2 dm èlhosszúsàgú kockàra ha alkoholba màrtjuk?az alkohol sűrűsègge 0,79 kg/dm3. Nagyon köszönöm.Hàlás lennèk ha valaki eltudnà magyaràzni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
V(kocka) = a³ → 2³ = 8 dm³
g = 9,81 m/s²
F(Fel) = ρ·g·V = 0,79·9,81·8 ∼ 62N
Módosítva: 3 éve
1