Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi maradékot ad A 14-el osztva?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
923
Tudjuk, hogy egy A pozitív egész számra lnko(A;14) =7. Mennyi maradékot ad A 14-el osztva?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A 14 prímtényezős felbontása 2*7. Mivel lnko(A;14)=7, az A szám osztható 7-tel, de 2-vel nem. Vagyis A=(2k+1)*7=14k+7 alakú, tehát 14-gyel osztva 7 maradékot ad.
1