Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások!

Főoldal » Középiskola » Kémia
646
A 2 NO(g) + 2 H2(g) = N2(g) + 2 H2O(g) reakció sebességi egyenlete:

v=k-[NO] [H2]

Hogyan változik a reakció sebessége, ha változatlan hömérsékleten felére csökkentjük a reakciótér térfogatát?

A) Kétszeresére nő
B) Háromszorosára nő
C) Négyszeresére nő
D) Hatszorosára nő
E) Nyolcszorosára nő
A megoldókulcs az 8 szorosát írja de hogy kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A térfogat a felére csökken, akkor a koncentrációk a kétszeresére nőnek.

A reakciósebességet a `v=k*[NO]^2*[H_2]` egyenlet írja le (a feladatban).

Ha a koncentrációk a kétszeresére nőnek, akkor

`v_2=k*([NO]*2)^2*([H_2]*2)` = `(k*[NO]^2*[H_2])*(2^2*2)` = `v*8`
0