Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
321
1.)a hajnövekedés sebessége egyenlő=1mm/nap
Milyen hosszú lesz a haj egy év után?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi, sebesség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_"haj" = 1\ "mm"/"nap"`

A mértékegységeken is látszik, hogy lényegében ezt be kell szorozzuk egy időtartammal (1 évvel) ahhoz, hogy hossz mértékegységet kapjunk végeredményül, ami bennünket érdekel. Viszont azt előtte át kell váltani napokba ahhoz, hogy stimmeljenek a mértékegységek. (A mértékegységek sokat tudnak segíteni.)
`1\ "év" = 365\ "nap"` (nyilván ilyenkor eltekintünk a szökőnapoktól, meg minden ilyesmitől)

Vagyis
`l = 1\ "mm"/"nap"*365\ "nap" = "365 mm" = "36,5 cm"`

Tehát 36,5 centi lesz a haj egy év után, ha 1 millit nő naponta.
Módosítva: 3 éve
1