Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrotechnika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
352
Mekkora az elektromos eltolás értéke (D) 8,5x10-5 C/m töltéssűrűségű, vonalszerű, végtelen hosszú testtől 2,3x10-4 m távolságban, ha a teret kitöltő anyag relatív dielektromos állandója 53,4?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`D=(epsilon_0*epsilon_r)*Q/(4pi*epsilon_0*epsilon_r*r^2)=(8,86*10^-12*53,4)*(8,5*10^-5)/(4*pi*8,86*10^-12*53,4*(2,3*10^-4)^2)=127,87` `C/m^2`
1