Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrotechnika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
377
Mekkora az elektromos tér 4,1x10-10 C töltésű pontszerű testtől 1,9x102 m távolságban, ha a teret kitöltő anyag relatív dielektromos állandója 170,77?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`E=Q/(4pi*epsilon_0*epsilon_r*r^2)=(4,1*10^-10)/(4*pi*8,86*10^-12*170,77*(1,9*10^2)^2)=5,97*10^-7` `V/m`
0