Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Középiskola » Matematika
295
Kép
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
`hat(AOB) = 180/2 = 90°`

`hat(COD) = 180/3 = 60°`

`hat(AOC) = hat(AOB)+hat(BOC) = hat(AOB)+hat(COD) = 90+60 = 150°`

b)
Mivel
`hat(AOC) = hat(AOB)+hat(BOC)` és `hat(AOD) = hat(AOE)+hat(EOD)`
És mivel
`hat(AOB) = hat(AOE)` és `hat(BOC) = hat(EOD)`
Így
`hat(AOC) = hat(AOB)+hat(BOC) = hat(AOE)+hat(EOD) = hat(AOD)`
Módosítva: 3 éve
0