Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1015
Hány év alatt duplázódik meg 8%-os kamatláb mellett 300 000 Ft? Mekkora összegre növekedne a kezdőösszeg 3 év alatt félévenkénti tőkésítéssel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
p=8% -> q=1,08
T0=300.000
Tn=600.000

600.000=300.000*1,08n
2=1,08n
lg2=n*lg1,08
n=9,006 (év)

2.
T0=300.000
n=6 (félév)
p=8% -> q=1,08

T6=300.000*1,086
t6=476.062,3 -> 476.060 (Ft)
0