Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika/fizika (csatoltam a feladatot)

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Itt is ezt az oldalt tudom ajánlani: https://hu.wikipedia.org/wiki/Ferde_haj%C3%ADt%C3%A1s

A képlet el van írva ha minden igaz. Valójában így szól a hajítás magassága:
`h(alpha) = (v_0^2*sin^2 alpha)/(2*g)`

`h'(alpha) = (v_0^2*sin alpha*cos alpha)/g = (v_0^2*sin(2*alpha))/(2*g)`

`(v_0^2*sin(2*alpha))/(2*g) = 0`

`sin(2*alpha) = 0", "0 lt alpha le 90°`

`2*alpha = 0+k*pi`

`alpha = k*pi/2 => alpha = pi/2 = 90°`
0