Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Csatolom a képet.
Ha csak pár feladatot oldasz meg, azt is nagyon köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házi, halmazok, halmazműveletek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
`A = {16, 25, 36, 49, 64, 81}`

2.
Ábra

3.
`{triangle; ⭘}, {⭘; square}, {triangle; square}`

4.
`{}, {triangle}, {⭘}, {square}, {triangle; ⭘}, {⭘; square}, {triangle; square}, {triangle; ⭘; square}`

5.
`{}, {triangle; ⭘; square}`

6.
`A = {5; 10; 15; 20; 25}`
`B = {10; 12, 14; 16; 18; 20}`
`A\ \\\ B = {5; 15; 25}`

7.
Baloldali: `A uu B`
Jobboldali: `D\ \\\ C`

9.
a) Hamis `E nn G = {0; 1; 2; 3}`
b) Igaz `E\ \\\ G = {-3; -2; -1}`

10.
a) `]1; oo[`
b) `]-oo; 4]`
c) `]1; 4[`

11.
a) `]-5; 4[ uu [-5; 0] = [-5; 4[`
b) `]-oo; 0] nn [0; 1] = [0; 0]`
c) `]-oo; 8]\ \\\ [2; 10[ = ]-oo; 2[`

12. Ez egy logikai szitás feladat. Legyen az alaphalmaz `U`, a matek faktra járók halmaza `A`, a fizikára `B`. Ekkor
`abs U = 32`
`abs A = 12`
`abs B = 9`
`abs(A nn B) = 6`

A logikai szita formula a következő:
`abs(A uu B) = abs A+abs B-abs(A nn B) = 12+9-6 = 15`

Vagyis 15-en járnak legalább az egyik faktra. Tehát akik egyikre se járnak:
`abs U-abs(A uu B) = 32-15 = 17`

Ha csak simán összeadjuk a matek és a fizika faktra járókat, akkor kétszer számoljuk azokat, akik mind a kettőre járnak, így ezeket ebből az összegből ki kell vonni, így kapjuk azokat, akik legalább az egyikre járnak. Akik pedig egyikre se járnak a maradék lesz.
0