Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
298
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az 1. feladat itt: https://ehazi.hu/q/116976

2.
`A = {x in RR | -2 le x le 5} = [-2, 5]`

`B = {x in RR | sqrt 2 lt x lt 6} = (sqrt 2, 6)`

`C = {x in RR | x le -3} = (-oo, -3]`

`D = {x in RR | x gt (2^16-2^15)/4^7} = (2, oo)`

`(2^16-2^15)/4^7 = (2^16-2^15)/(2^2)^7 = (2^16-2^15)/2^14 = 2^16/2^14-2^15/2^14 = 2^(16-14)-2^(15-14) = 2^2-2^1 = 4-2 = 2`
0