Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmusos egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`log_2x+log_4x+log_8x+log_64x=8`

`log_2x+log_(2^2)x+log_(2^3)x+log_(2^6)x=8`

`log_2x+1/2log_2x+1/3log_2x+1/6log_2x=8`

`2log_2x=8`

`log_2x=4`

`x=2^4`

`x=16`
0