Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
I / H
↓↓↓
Ha | P(AxB) | = 256 ,akkor |A| ≠ |B|

Légyszi valami magyarázatot is írjatok!
köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Váó, oké. Elég árnyalt a kérdés, de meg lesz ez!

Tehát a kérdés az, hogy igaz-e, vagy hamis, hogy
`abs(bb"P"(A xx B)) = 256 => abs A ne abs B`

Először is két halmaz direkt szorzatának a számossága:
`abs(A xx B) = abs A * abs B`

Másodszor pedig egy halmaz hatványhalmazainak a számossága:
`abs(bb"P"(H)) = 2^abs H`

Ez a kettő azt jelenti, hogy
`abs(bb"P"(A xx B)) = 2^(abs A * abs B) = 256`
`2^(abs A * abs B) = 2^8 " /"log_2()`
`abs A * abs B = 8`

Vagyis az `abs(bb"P"(A xx B)) = 256`-ból csakis annyi következik, hogy `abs A * abs B = 8`, és mivel 4*4=8, így lehet a két halmaz számossága egyenlő minden további nélkül, vagyis a fenti állítás hamis.
Módosítva: 3 éve
1