Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nemigen értem a fizikát

Főoldal » Középiskola » Fizika
451
Nagyon nem tudom a fizikát.Nem tudom,hogy itt erre van-e lehetőség,vagy van-e egyáltalán valakinek ideje,ereje erre,valamit elmagyarázni.Aki erre vállalkozik azt nagyon megköszönöm.Lenne egy feladat amihez azt hiszem ez a képlet kell:

v²=2·a Δx + v₀²

A kérdés maga meg ez lenne:

Egy puskagolyó a 70 cm hosszú puskacsőben gyorsul fel 2000km/h-ra.Határozzuk meg ezalatt a gyorsulást

Kérem!Aki ért ehhez,válaszoljon egy ,és írjon egy rövid leírást az efajta képlethez kapcsolódóan.
Aki nem bánja,kérem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#KÉRLEK, #fizika, #segitseg, #kérem, #válasz, #magyarázat, #kérlekszépen
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v^2=2a*Deltax+(v_0)^2`

A `v` a végső sebesség.
A `v_0` akezdősebesség.
Az `a` a gyorsulás.
A `Deltax` az elmozdulás

`v_0=0` `(km)/h` `=` `0` `m/s`

`v=2000` `(km)/h` `=` `(5000)/9` `m/s`

`Deltax=70` `cm` `=` `0.7` `m`


`((5000)/9)^2=2a*0.7+0^2`

`(25000000)/(81)=2a*0.7` `//÷0.7`

`(250000000)/(567)=2a` `//÷2`

`a=(125000000)/(567)≈220458.55` `m/(s^2)`
Módosítva: 3 éve
2