Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
483
Milyen n természetes számok esetén less 3n^2-2n-8 egy prímszám harmadik hatványa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3n2-2n-8=53
3n2-2n-133=0

n1,2=(2± 4+1596 )/6
n1=7
n2=-6,3 (nem természetes)

Egy megoldásnak jó például a 7.
0