Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok

Főoldal » Középiskola » Matematika
469
Segitsetekkk
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a)`

`2.5^2=2.5*2.5=6.25`
`3.24^2=3.24*3.24=10.4976`
`0.03^2=0.03*0.03=0.0009`
`15.18^2=15.18*15.18=230.4324`
`2.603^2=2.603*2.603=6.775609`
`10.7^2=10.7*10.7=114.49`

`b)`

`(-1.9)^2=(-1.9)*(1.9)=3.61`
`(-2.5)^2=2.5^2=6.25`
`(-23)^2=(-23)*(-23)=529`
`(-15)^2=(-15)*(-15)=225`
`(-17)^2=(-17)*(-17)=289`
`(-21)^2=(-21)*(-21)=441`

Volt egy megegyező eredmény, a `2.5^2` és a `(-2.5)^2`, hiszen a negatív számok négyzete is pozitív szám.
2