Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A=2*r^2*pi+2*r*pi*m`

`450=2*r^2*pi+2*r*pi*(r*3)`

`225=pi*r^2+3pir^2`

`-4pir^2+225=0`

`r_(1,2)` = `(-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(0+-sqrt(0^2-4*(-4)*pi*225))/(2*(-4)*pi)`=`{(cancel(r_1= -(15sqrtpi)/(2pi) \ "cm")) , (color(red)(r_2 = (15sqrtpi)/(2pi) \ "cm")):}`

`m=3*(15sqrtpi)/(2pi)= (45sqrtpi)/(2pi)` `cm`

`V=r^2*pi*m=*((15sqrtpi)/(2pi))^2*pi*(45sqrtpi)/(2pi)=714` `cm^3`
0