Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
valaki tudna nekem segiteni az 1 es meg a 2 es feladatba mar 4 kor be keletet volna kuldenem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.feladat
a,2,52=6,25
3,24²=10,4976
0,03²=0,0009
15,18²=230,4324
2,603²=6,775609
10,7²=114,49
b,(-1,9)²=3,61
(-2,5)²=6,25
(-23)²=529
(-15)²=225
(-17)²=289
(-21)²=441
A 2,5² és a (-2,5)² a másodikon eredménye megegyezik,mivel ha egy negatív számnak pozitív a hatvány kitevője, akkor a szám is pozitív lesz.
2.feladat
a,(4+3)²=7²749 4²+3²=16+9=25
b,(4*3)²=12²=144 4²*3²=16*9=144
c,4²-3²=16-9=7 (4-3)²=1
0