Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
433
Sziasztok! Tudnátok ebben segíteni?
Írd fel a köv. reakciók egyenletét! (A szóegyenletet is írd le!)

Melyik oxidálódik? Melyik redukálódik? Melyik oxidálószer? Melyik redukálószer?

1. Kálium reakciója brómmal

2. Kalcium reakciója jóddal

3. Kalcium égése

4. Magnézium reakciója brómmal

5. Magnézium reakciója kénnel

6. Ammónia keletkezése elemeiből

7. Hidrogén rekciója jóddal
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
2K + Br₂ → 2KBr
Kálium + Bróm = Kálium-Bromid
Bróm: redukálódik, redukálószer
K: oxidálódik, oxidálószer

Ca + I₂ → CaI₂
Kalcium + Jód = Kalcium-Jodid
Jód: redukálódik, oxidálószer
Ca: oxidálódik, redukálószer

2Ca + O₂ → 2CaO
Kalcium + Oxigén = Kalcium-Oxid
Kalcium: oxidálódik, redukálószer
Oxigén: redukálódik, oxidálószer

Mg + Br₂ → MgBr₂
Magnézium + Bróm = Magnézium-Bromid
Bróm: redukálódik, oxidálószer
Magnézium: oxidálódik, redukálószer

Mg + S → MgS
Magnézium + Kén = Magnézium-Szulfid
Kén: redukálódik, oxidálószer
Magnézium: oxidálódik, redukálószer

N₂ + 3H₂ → 2NH₃
Nitrogén + Hidrogén = Ammónia
Hidrogén: oxidálódik, redukálószer
Nitrogén: redukálódik, oxidálószer

H₂ + I₂ → 2HI
Hidrogén + Jód = Hidrogén-Jodid
Hidrogén: oxidálódik, redukálószer
Jód: redukálódik, oxidálószer
1

Nagyon szépen köszönjük.
1