Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
605
Írd fel a következő sorozat első négy elemét: an= 3n-2. Tagja-e a 103 a sorozatnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
an=3n-2

a1=3*1-2=1
a2=3*2-2=4
a3=3*3-2=7
a4=3*4-2=10

a1=1
d=3
an=103

103=1+(n-1)*3
102=(n-1)*3
102=3n-3
105=3n
n=35 -> Egész szám, tehát tagja a sorozatnak.
0