Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Táblázattal

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1083
Két szám különbsége 18,ha összegük 50 százalékából kivonjuk a különbségük 1 harmadát .Eredményül 3 at kapunk.Melyik ez a 2 szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x-y=18
(x+y)*0,5-6=3 -> (x+y)*0,5=9 -> x+y=18

x-y=18 -> x=18+y
x+y=18

18+2y=18
y=0

x=18
0