Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Visszatevéses mintavétel (valószínüség)

Főoldal » Középiskola » Matematika
306
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) Annak a valószínűsége, hogy fejet dobunk legyen `p`. Ekkor annak a valószínűsége, hogy kétszer egymás után fejet dobunk:
`p^2 = "0,49" " /"sqrt`
`p = "0,7"`

Tehát 0,7 a valószínűsége annak, hogy ezzel az érmével fejet dobunk.

b) Legyen annak a valószínűsége, hogy írást dobunk `p`. Ekkor annak a valószínűsége, hogy kétszer egymás után írást dobunk:
`p^2 = "0,81" " /"sqrt`
`p = "0,9"`

Vagyis 0,9 a valószínűsége, hogy írást dobunk és 0,1 a valószínűsége annak, hogy fejet.
0