Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hárömszög szöge

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Számítsuk ki a háromszög legnagyobb szögét, ha oldalai 19, 12, 8 cm hosszúak
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A legnagyobb szög a legnagyobb oldallal szemben lesz, vagyis a legnagyobb oldalra kell felírni egy koszinusztételt:

`19^2 = 12^2+8^2-2*12*8 cos gamma`

`cos gamma = (12^2+8^2-19^2)/(2*12*8) = -51/64`

`gamma = cos^"-1"(-51/64) ~~ "142,833°"`
Módosítva: 3 éve
0