Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
C, D és E feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
C)
a7= 5
a11= 1280
----------
a13=?

an= ak x qn-k
Ez a képlet a titka ennek a feladatnak, így egyszerűbben, és gyorsabban meg tudod csinálni.

Így behelyettesítve:
a11= a7 x q11-7
1280= 5 x q 4
256= q4 ( 4√256)
q= 4

a13=a11 x q2
a13= 1280 x 42
a13 = 20480

Ez alapján a többit is meg tudod csinálni.
Módosítva: 3 éve
1