Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Sos
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia. Mennyire sürgős?

Köszönöm a visszajelzésedet. :) A válasz a feladatra:
1. /*Téglalap oldalai: 6cm, és 3,8 cm. Számítsd ki a téglalap területét és
kerületét, majd váltsd át!*/
K = 19,6 cm = 196 mm = 0,2 m
T = 22,8 cm2 = 2280 mm2 = 0,2 dm2
Kerület:
K = 2*(6,0+3,8) = 19,6 cm
K = 196,0 mm
K = 0,2 m
Terület:
T = 6,0*3,8
T = 22,8 cm2
T = 2280,0 mm2
T = 0,2 dm2
2. /* Legyen X = 8; Y = (-6)
Számítsd ki a kifejezések helyettesítési értékét! (a betűk helyére behelyettesíted a
megadott számokat, és kiszámolod! */
12*8-6(-6)=
= 96+36 =
= 132
0,5*8*3(-6)+5,5=
=-72+5,5 =
= -66,5
9*(-6)+4*8-50=
= - 54 + 32 - 50 = -72
2(8*8-80)+7(-6)=
= 2(64-80)-42 =
=-74
3. /* Határozd meg az a,b,c és d értékét és írd a megfelelő helyre!*/
a, a= 0,34+158 /öv
a= 1,92
b, b=23,5-7,64 /öv
b=1,92
c, c=-8-(-6) /zb
c=-2
d, d*5=15
5d=15 /:5
d=3
e, 6*1,92+3(-2)
11,52-6=5,52
f, 4b-5c
4*15,86-5(-2)
63,44+10=73,44
4. /* Hány 4 jegyű szám készíthető a 3,4,0,3 számjegyekből?*/
4!/2!*1!*1! - 3!*2!*1! /* 1! értéke mindig 1*/


Remélem tudtam segíteni! :)
Módosítva: 3 éve
0