Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
341
Köszönöm ha segítesz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
76.000.000 = 7,6x10 a hetediken méter ami egyenlő ugye 76 millió méter km-méter közt 1000 a váltószám, így 76000 km
0

1.
a) `"7,6"*10^7\ "m" = "7,6"*10^4\ "km"`

b) `"2,4"*10^6`

c) `"5,4"*10^8\ "év"`

d) `"6,378"*10^6\ "m"`

e) `"1"*10^9\ "V"`

f) `"1,5"*10^5\ "kg" = "1,5"*10^2\ "t"`

g) `"7,8"*10^6\ "km"^2`

h) `"2,16"*10^6\ "km"^2`

2.
a) `"5,12"*10^4+"1,46"*10^4+"3,42"*10^4 = ("5,12"+"1,16"+"3,42")*10^4 = "9,7"*10^4`

b) `"9,23"*10^5+"1,47"*10^4-"2,3"*10^3 = ("9,23"+"0,147"-"0,023")*10^5 = "9,354"*10^5`

c) `"730 000"*"200 000" = "7,3"*10^5*"2"*10^5 = "7,3"*2*10^10 = "14,6"*10^10 = "1,46"*10^11`

d) `("25 0"00*"8 000")/"160 000" = ("2,5"*10^4*"8"*10^3)/("1,6"*10^5) = ("2,5"*8*10^7)/("1,6"*10^5) = ("2,5"*8)/("1,6")*10^2 = "12,5"*10^2 = "1,25"*10^3`

e) `("3 500 000"/"7 000")^3 = (("3,5"*10^6)/("7"*10^3))^3 = ("3,5"^3*10^18)/("7"^3*10^9) = "0,125"*10^9 = "1,25"*10^8`

f) `((400*"600 000")/"2 000")^2 = ((4*10^2*6*10^5)/(2*10^3))^2 = ((24*10^7)/(2*10^3))^2 = (12*10^4)^2 = 144*10^8 = "1,44"*10^10`
1