Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos beadandó feladatomba szeretnék segítséget kerni!

Főoldal » Középiskola » Matematika
411
Csatoltam a feladatot, hogyan oldjam meg?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házi, 11.osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`g^2=f^2+h^2-2*f*h*cosBhatAC`

`15^2=f^2+12^2-2*f*12*cos48°`

`225=f^2+144-24cos48°f`

`0=f^2-24cos48°f-81`

`f_(1,2)` = `(24cos48°+-sqrt((-24cos48°)^2-4*1*(-81)))/(2*1)`=`{(cancel(f_1= "-4,03" \ "m")) , (color(red)(f_2 = "20,1" \ "m")):}`
Módosítva: 3 éve
1

Szimpla Pitagorasz:

15²+12²=x²
225+144=x²
369=x² /√369
19,2093727=x

Válasz: ≈19,2 m

Szívesen
1