Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia hf

Főoldal » Általános iskola » Kémia
375
Nem èrtem kérlek segítsetek munkafüzet 1,2,3 feladat meg a tankönyvbe a nègyes
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1

4,

a,

`H_2` + `1/2` `O_2` = `H_2O`

16 g oxigén az `16/32` = 0,5 mol

0,5 mol oxigén reagál 1 mol hidrogénnel, ami `1*2` = 2 g.

b,

`C` + `O_2` = `CO_2`

0,5 mol oxigén reagál 0,5 mol szénnel, ami `0.5*12` = 6 g.

c,

`Mg` + 0,5 `O_2` = `MgO`

0,5 mol oxigén reagál kétszerannyi, azaz 1 mol magnéziummal, ami 24,3g.

d,

4 `Al` + 3 `O_2` = 2 `Al_2O_3`

0,5 mol oxigén reagál `0.5/3*4` = `2/3` mol alumíniummal, ami `2/3*27` = 18 g.
-1