Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
336
Kérhetnék segítséget a 23.,24.,25-os feladatban? (Előre is köszönöm)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
23.Feladat
a.)
`a_("négyzet")=sqrt(a*b)=sqrt(4*9)=6` `cm`

b.)
`K_("téglalap")=2*(a+b)=2*(4+9)=26` `cm`

`K_("négyzet")=4*a=4*6=24` `cm`

A téglalap kerülete a nagyobb.

24.Feladat
a.)
`a_("négyzet")=sqrt(a*b)=sqrt(10*12)=10,95` `cm`

b.)
`K_("téglalap")=2*(a+b)=2*(10+12)=44` `cm`

`K_("négyzet")=4*a=4*10,95=43,8` `cm`

Tehát ismét a téglalap kerülete a nagyobb.


25.Feladat
`a=sqrt(2T)=sqrt(2*72)=12` `cm`
1