Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

240 g magnézium hány gramm oxigénnel lép reakcióba

Főoldal » Általános iskola » Matematika
467
köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ez inkább kémia feladat.

2 `Mg` + `O_2` = 2 `MgO`

2 mol magnézium, ami `2*24` = 48 g; reakcióba lép 1 mol oxigénnel, ami 32 g.

240 g magnézium reakcióba lép `240/48*32` = 160 g oxigénnel.
1