Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás. Köszönöm a segítséget!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
355
Egy termék nettó ára 15%-kal nőtt. Hány százalékos legyen az új áfakulcs, ha eredetileg
25%-os volt, és azt szeretnénk, hogy a bruttó ár növekedés csak 5%-os legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, százalékszámítás, nettóár, bruttóár, áfakulcs
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Ez nem matek feladat. A matekban nincs olyan, hogy áfakulcs.
0

`x=(("Elvárt árnövekedés mértéke" \ * \ "Kezdeti áfakulcs")/("Árnövekedés mértéke")-1)*100`

`x=((1,05*1,25)/(1,15)-1)*100=14,13` `%`
Módosítva: 3 éve
1