Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`root(3)(27)*root(3)(-1)*root(3)(0)=0`

b.)
`sqrt16*root(4)(32)*root(3)(-27)=sqrt(4^2)*root(4)(32)*root(3)(-3)=4*root(4)(32)*(-3)=4*2root(4)(2)*(-3)=-24root(4)(2)`

c.)
`sqrt25*root(5)(1)*root(6)(64)=sqrt(5^2)*root(5)(1^5)*root(6)(2^6)=5*1*2=10`

d.)
Negatív számnak nincs páros kitevős gyöke a valós számok halmazán így ez nem megoldható!

e.)
`root(5)(32)*root(5)(-32)*root(4)(81)=root(5)(2^5)*root(5)(-2^5)*root(4)(3^4)=2*(-2)*3=-12`
1